החדשות האחרונות בכל מה שנוגע לביטקוין ברחבי העולם

נתחיל עם החדשות השוריות. קצת יותר משבוע לאחר שצנח מתחת ל -, הביטקוין עלה על רף , ונגע לזמן קצר ב -. הזינוק הפתאומי ניזון מדיווח לפיו אמזון תתחיל לקבל תשלומי ביטקוין. מאוחר יותר הכחישה אמזון את הדיווח, אך הוא נשאר יציב סביב טווח .

מהלך גדול נוסף השבוע שרוב כלי התקשורת המיינסטרים עברו עליו הוא קזחסטן המתקדמת לקראת חקיקת ביטקוין מאוד פתוחה. מלבד מאמציהם למשוך את כורי הביטקוין לחופיהם, הם יאפשרו לאזרחיהם לפתוח חשבונות בנק המוקדשים למטבעות קריפטוגרפיים כגון ביטקוין , את׳ריום ולייטקוין ולהוציא אותו ברחבי הארץ. לא ממש אימוץ ברמת אל סלבדור, אבל מדינות נוספות עשויות לעקוב אחר ספר המשחקים הצנוע יותר של קזחסטן על פני אל סלבדור.

ל- MicroStrategy התקיימה השבוע שיחת הרווחים הרבעונית שבה המנכ"ל וחובב הביטקוין, מייקל סיילור, חזר והדגיש כי החברה תמשיך ב- HODLing לטווח הארוך, למרות שראתה שהאחזקות בהן מהוות הפסד מהותי בשווי ביטקוין מטבע במהלך תקופת הדוח. MicroStrategy נשאר אחד החשובים בקנה מידה גדול של HODLers ואישורם הוא סימן טוב לצופי השוק.

ואז יש חבורה של מוסדות פיננסיים שקפצו על עגלת הביטקוין במהלך השבוע האחרון, כולל GoldenTree, קרן גידור של 41 מיליארד דולר. על פי הדיווחים, אחד ממנהלי הנכסים הגדולים בגרמניה, דקבנק, שוקל השקעה בביטקוין שעלולה לפתוח דלתות לאימוץ אירופאי נוסף. לבסוף, ProFunds הכריזה על השקת קרן הנאמנות הראשונה לביטקוין בארה"ב שעשויה לסלול את הדרך לעוד הרבה בעתיד הקרוב.

בסוף השבוע האחרון עלה דו"ח המעיד על כך שאמזון תאפשר תשלומי ביטקוין בזמן הקרוב. ביום שלישי הכחישה אמזון שמועות אלה, שלמרבה ההפתעה לא השפיעו על מחיר הביטקוין כפי שניתן היה לצפות. למרות שמדובר על הטווח הקצר, זה לא מקומם לחלוטין להניח שהם יאפשרו תשלומי ביטקוין בסופו של דבר.

הסנאטור אליזבת וורן עשתה גלים השבוע כשהיא ציינה כי ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים שמו את השליטה הפיננסית בידי "מקודדי -על צללים". רבים מדבריה ותפיסותיה השגויות במהלך השבוע התגלו כמידע מוטעה. עם זאת, היא אכן הקפידה להזכיר כי הקריפטו יסלול את הדרך להכלה כלכלית.

הסנאט האמריקאי עסוק כעת בניסיון להעביר את שטר התשתית של טריליון דולר הכולל הוראה להסדרת מס והצפנה. הרבה סוחרי ביטקוין מתנגדים להצעת החוק. יש לקוות שהסנאט יתעשת, אחרת הוא יראה את הביטקוין וחברות המתמקדות בביטקוין יוצאות מהארה"ב בהמוניהם.

לבסוף, הקושי בכריית הביטקוין גדל לראשונה מאז מאי כאשר הכורים מתיישבים בשטחים חדשים לאחר ההתקפה הסינית. עם מדינות כמו קזחסטן, פרגוואי וכמה מדינות אמריקאיות שמקבלות בברכה את כורי הביטקוין בזרועות פתוחות ותקנות ותמריצים נוחים, סביר שכעת הכרייה תתפזר טוב יותר ברחבי העולם. החיסרון הקל כאן הוא שכל עלייה בקושי הכרייה יכולה לדחוף כורים לא יעילים למכור חלק מהחזקות שלהם.

זה היה שבוע טוב לביטקוין והטוב עוד לפנינו. העובדה שהביטקוין נשאר יציב סביב הן חדשות טובות, למרות שהתקנה המתוכננת של חוק התשתיות האמריקאי סביב הביטקוין היא הגורם הגדול ביותר להשפיע לרעה על המחיר ועל התחזית שלו בטווח הקצר.

אם קנית את המטבע בשבוע שעבר, אז כבר ראית תשואה הגונה. אבל הטוב עוד לפנינו. ביטקוין הוא השקעה לטווח ארוך וכל העניין של הביטקוין אינו עושר לטווח קצר, אלא חופש פיננסי לטווח ארוך. אם ארה"ב אכן תדחוף את "שטר הדוב" שלה, זה לא יהיה סוף העולם.

לביצוע פעולות צרו קשר

חמש סיבות למשוך את הביטקוין שלך מהבורסה

לביצוע פעולת קניה ומכירה של ביטקוין, יואסדיטי וקריפטו במזומן והעברה בנקאית צרו קשר

1 – אם המטבעות שלך נמצאים בבורסה, אתה צריך אישור כדי להוציא אותם. כשהם אצלך, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה ולשלם למי שאתה רוצה, בכל עת שתרצה, בתשלום שאתה רוצה.

אתה תבין זאת אם אי פעם רצית להעביר את הביטקוין שלך מבורסה ונחסמת מכיוון שאתה צריך לספק מסמכי זיהוי נוספים או להוכיח את מקור ההכנסה שלך. ייתכן שנחסמת מכיוון שהגעת למגבלת ערך של 24 שעות שמותר לך למשוך. יתכן שהכספים שלך לא היו זמינים עקב תחזוקה לא מתוכננת של המערכת. זה הביטקוין שלך ובכל זאת אתה נמצא במצב חסר אונים.

לביטקוין לא ממש אכפת מי אתה או כמה אתה מבצע עסקאות. אתה יכול להעביר 100,000 ביטקוין ואתה תהיה חופשי לעשות זאת ללא כל התנגדות בכל שעות היום, אם הביטקוין היה ברשותך.

2 – ייתכן שהמטבעות שלך לא באמת נמצאים שם. מה שאתה רואה הוא הבטחה שאם תבקש את הביטקוין שלך, הם יתנו לך אותו. אבל אם הבורסה תיפרץ או אם המנכ"ל מזייף את מותו ויטול את המפתחות הפרטיים אתה עלול להיפרד מכל המטבעות הללו.

עולים חדשים נכנסים לבורסה שלהם ורואים "Balance = 1.0 bitcoin" והם חושבים שזה הביטקוין שלהם. זה לא. זה מספר על המסך. הביטקוין נמצא בבלוקצ'יין הביטקוין, ספר החשבונות המבוזר העולמי. הישות שיכולה להעביר את הביטקוין הזה מכתובת אחת לאחרת היא הישות שיש לה את המפתח הפרטי שיצר את הכתובת הזו. למשתמש בבורסה אין את המפתח הפרטי, לרשות הבורסה! זה הביטקוין שלהם. הביטקוין שייך למי שיש לו את המפתח הפרטי.

לבורסה יש רק הסכם חוקי שהביטקוין שייך למשתמש והם מראים למשתמש את היתרה שלו. אך למשתמש יש רק שם משתמש, סיסמה והבטחה. לא מפתח פרטי.

אין דרך לדעת אם הבורסה באמת נפרצה או שמדובר בעבודה פנימית של עובד נוכל. השורה התחתונה היא: אם הם מחזיקים את הביטקוין שלך, אתה צריך לסמוך עליהם שהם יפעלו בכנות .

3 – אם יישארו מטבעות בבורסה, הם יכולים לעסוק בהלוואת רזרבה חלקית, ובכך למעשה לנפח את היצע הביטקוין. אם יש נסיגה המונית על ידי הציבור, בורסות יכולות ליפול אם אין להן את המטבעות שהובטחו.

עתודה חלקית היא מנהג הונאה לקבלת פיקדון ולאחר מכן השאלתו, אך למפקיד ניתנת האשליה כי כספו עדיין זמין. איכשהו זה נפוץ וחוקי גם בעולם הבנקאות . אם ביטקוין אחד מופקד ואז מושאל, לא צריכה להיות למפקיד גישה, בדומה להפקדה מונחית. זה יהיה עתודה מלאה.

אם המפקיד מבקש את כספיו, הרי מה שמוחזר לו הוא כספי מפקיד אחר, ובתיאוריה אף אחד לא נפגע. אבל אם אנשים רבים רוצים את כספם בבת אחת, לא ניתן לממש את ההתחייבויות.

נוהג זה לא רק מנפח את היצע הכסף אלא מהווה סיכון מערכתי.

על ידי משיכת המטבעות שלך, אתה מבטל את הסיכון עבורך של נפילת בנק ביטקוין.

4 – יום אחד הממשלות עשויות להוציא את החוק למשיכת מטבעות ווירטואליים מהארנקים הפרטיים מחוץ לחוק, ולהשאיר את המטבעות שלך תקועים והרבה פחות יקרים. כלכלת הביטקוין האמיתית תהיה מורכבת משוק peer-to-peer הפתוח מחוץ לבורסות בעוד שהמטבעות הכלואים בתוך הבורסות יהיו חסרי תועלת.

עתידו של הביטקוין, את׳ריום לייטקוין ריפל וביטקוין קאש הוא כספים של עמיתים, כאשר רוב התשלומים מבוצעים ברשת Lightning. מטבעות בבורסה אינם יכולים לשרת פונקציה זו. למטבעות החלפה תמיד יהיה מתווך שנדרש ממנו אישור לביצוע תשלומים.

הכורים יכולים מעט לחדש את היצע המטבעות בבורסות. נכון לעכשיו, כורים יכולים לזרוק תיאורטית 900 ביטקוין ליום על בורסות. כאשר HODLers מסירים 900 ביטקוין ביום, המחיר יציב יחסית. תנודות פראיות במחיר יכולות לקרות למרות זאת, כמובן, כאשר סוחרים קונים ומוכרים מטבעות ביניהם. אך ככל שיותר ויותר מטבעות יוסרו, וככל שהיצע הכרייה יפחת, יגיע שלב בו אין מספיק ביטקוין. זה יגרום לניתוק של מחיר הנייר של הביטקוין בשוק החוזים העתידיים וביטקוין האמיתי הנדרש על ידי HODLers או סוחרים.

5- אלא אם כן תיקח מטבעות למשמורתך, לעולם לא תעריך באופן מלא כיצד הביטקוין עובד.

אם אתה לא מעריך את זה, אתה לא תקנה מספיק מטבעות ווירטואלים, ועל זה כנראה תצטער במשך הזמן.

 

לביצוע פעולות צרו קשר

מה קובע את המחיר של הביטקוין? המדדים החשובים במאמר שלפניכם

לביצוע פעולת קניה ומכירה של ביטקוין, יואסדיטי וקריפטו במזומן והעברה בנקאית צרו קשר

ביטקוין הוא מטבע קריפטוגרפי שפותח בשנת 2009 על ידי Satoshi Nakamoto, השם שניתן ליוצר (או ליוצרים) הלא ידוע של מטבע וירטואלי זה.

בניגוד להשקעה במטבעות מסורתיים, הביטקוין אינו מונפק על ידי בנק מרכזי או מגובה על ידי ממשלה. ורכישת ביטקוין שונה מרכישת מניה או אג"ח כי ביטקוין אינו תאגיד.

  • רכישת מניות מעניקה לך בעלות בחברה, ואילו רכישת ביטקוין מעניקה לך בעלות על מטבע זה.
  • ביטקוין אינו מונפק ואינו מוסדר על ידי ממשלה מרכזית ולכן אינו כפוף למדיניות מוניטרית שלטונית.
  • מחירי הביטקוין מושפעים בעיקר מההיצע שלו, הביקוש של השוק אליו, הזמינות והמטבעות המתחרים.

בניגוד להשקעות אחרות ,הביטקוין אינו מונפק על ידי בנק או משרד ממשלתי. ומהסיבה הזו,אנו לא נחוש השפעה ביחס לשיעורי האינפלציה או הצמיחה הכלכלית המשפיעות בדרך כלל על ערך המטבע הסטנדרטי.

ממה כן יושפעו המחירים של המטבע הנחשק?

במאמר הבא אנו ניגע בשלושה מדדים חשובים המשפיעים באופן ישיר על עלויות הביטקוין:

  • היצע וביקוש
  • תחרות
  • עלויות ייצור

הביקוש שלהן

ללא שערי מטבע חוץ קבועים, ניתן לשלוט באופן חלקי בכמות המטבעות על ידי התאמת שער ההיוון או עיסוק בפעילות בשוק הפתוח. עם אפשרויות אלה, בנק מרכזי עשוי להשפיע על שער החליפין של המטבע.

היצע הביטקוין מושפע משתי דרכים שונות. ראשית, פרוטוקול הביטקוין מאפשר ליצור ביטקוין חדש במחיר קבוע. ביטקוינים חדשים מוצגים לשוק כאשר הכורים מעבדים בלוקים של עסקאות, והקצב שבו החדרת מטבעות חדשים נועד להאט לאורך זמן.

שנית, ההיצע עשוי להיות מושפע גם ממספר הביטקוינים שהמערכת מאפשרת להתקיים. מספר זה מוגבל ל -21 מיליון, כאשר ברגע שמגיעים למספר זה, פעילות הכרייה כבר לא תיצור ביטקוין חדש.

תחרות

למרות שהביטקוין עשוי להיות המטבע הקריפטו הידוע ביותר, ישנם מאות אסימונים אחרים המתחרים על תשומת לב המשתמש. ביטקוין הוא עדיין האפשרות הדומיננטית בנוגע לשווי השוק, אך מטבעות הכוללים Ethereum (ETH), Tether (USDT), Binance Coin (BNB), Cardano (ADA) ו- Polkadot (DOT) הם בין המתחרות הקרובות ביותר שלה

עלויות הייצור

אמנם ביטקוינים הם וירטואליים, אך הם בכל זאת מכילים בתוכם עלות ייצור של ממש – כאשר צריכת החשמל היא הגורם החשוב ביותר עד כה. "כריית" הביטקוין כשמה כן היא, מסתמכת על בעיית מתמטיקה קריפטוגרפית מסובכת שכל הכורים מתחרים לפתור – הראשון שעושה זאת מתוגמל בגוש ביטקוין שהוטבע לאחרונה ובכל דמי עסקה שהצטברו.

הייחודי בייצור הביטקוין הוא שבניגוד למוצרים אחרים המיוצרים, האלגוריתם של הביטקוין מאפשר למצוא בלוק ביטקוין אחד בלבד, בממוצע אחת לעשר דקות.

לסיכום, בתור סוחר מתחיל ראוי לשים לב לשני המדדים הללו במסחר בביטקוין, אך למתקדמים שבנינו כדי לדעת שיש מספר גורמים נוספים וחשובים לא פחות שיש להכיר כאשר מתעסקים עם המטבעות הללו כדוגמת מספר הקריפטוגרפיים המתחרים, הבורסות בהן היא נסחרת ועוד

לביצוע פעולות צרו קשר